Hírek

 • A ROSEVILLE, AZ ATENOR ÓBUDAI PROJEKTJE BREEAM „EXCELLENT” MINŐSÍTÉST KAPOTT

  09December

  A ROSEVILLE, AZ ATENOR ÓBUDAI PROJEKTJE BREEAM „EXCELLENT” MINŐSÍTÉST KAPOTT

  Az ATENOR, a brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzett belga ingatlanfejlesztő, büszkén jelenti be, hogy a Bécsi úton épülő RoseVille „A+” kategóriás irodaháza elnyerte a BREEAM „Excellent” minősítést. A kiváló szint elérése fontos lépés a fejlesztés számára, és egyben elismerése a projekt környezettudatos megoldásainak. A RoseVille szerkezetépítési munkálatai javában zajlanak, az épület átadása 2022 harmadik negyedévében várható.

  A BREEAM a világ vezető fenntarthatósági minősítő rendszere az ingatlanfejlesztések teljes folyamatát vizsgálja a független szervezet, a BRE (Építési Kutatóintézet) által kidolgozott szabványok alapján. A rendszer környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatóság szempontjából egyaránt elemzi az épületfejlesztést. A fejlesztés alatt álló RoseVille építészeti koncepciója, tervei, valamint fenntartható és zöld megoldásai révén érte el a BREEAM „Excellent” minősítési szintet.

  „Az ATENOR célja a holnap városának megvalósítása: egy olyan városé, amely ellenállóbb, befogadóbb, vonzóbb, jobban alkazmazkodik lakóinak igényeihez és ezért öröm benne élni” – nyilatkozott Borbély Zoltán, az ATENOR magyarországi ügyvezető igazgatója. „Figyelembe véve a jövő kihívásait, ezt csakis zöld és fenntartható módon érhetjük el. Az ATENOR-nál ezért épületeinket az ENSZ Fenntartható fejlődési céljaival összehangolva hozzuk létre.”

  A prémium kategóriás RoseVille irodaházat földszint plusz 3 emelettel, két mélygarázs szinttel, 315 parkolóhellyel, a legmagasabb műszaki minőségben építik meg. A zöld tanúsítványok mellett kiemelt figyelmet kapott az akadálymentességet fókuszba helyező Access4You Arany fokozatú minősítésének megszerzése. A fejlesztés elsődleges szempontja, hogy olyan emberközpontú munkahelyek jöjjenek létre, amelyek szervesen illeszkednek a történelmi településképbe, és modern ékszerdobozként szolgálják az ideköltöző cégek igényeit és fejlődési törekvéseit.

  A RoseVille irodaházat az Artonic Design Építész Stúdió tervezte. A projekt közös kizárólagos bérbeadást a Cushman & Wakefield és az Eston International végzi.

Ugrás az oldal tetejére