Hírek

 • Az ATENOR 2020 fát ültetett el Budapesten

  08Október

  Az ATENOR 2020 fát ültetett el Budapesten

  A belga ingatlanfejlesztő ATENOR a Pilisi Parkerdő Zrt-vel együttműködve 2020 fa ültetését finanszírozta a főváros egyik erdejében, a XII. kerületi János-hegyen. Az ATENOR amellett, hogy ingatlanfejlesztéseit a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében valósítja meg, ezen kezdeményezésével ismét bizonyítja, hogy a társadalmi felelősségvállalásnak is nagy jelentőséget tulajdonít. A jelképes faültetésre szeptember végén került sor a hűvösvölgyi Nagyréten.

  „Acting for Cities” – az ATENOR jelmondata, amely egyrészt olyan ingatlanok fejlesztését jelenti, amelyek megfelelnek a lakosok igényeinek és vágyainak, továbbá szebb és élhetőbb városokat hoz létre mind fenntarthatóság, mind környezettudatosság szempontjából. Az ATENOR számos olyan kezdeményezést indított, mely a társadalmi felelősségvállalási tevékenységet is magában foglalja. Magyarországon például elsőként az Access4you kritériumainak megfelelően tervezi irodaházait annak érdekében, hogy az épületek és azok környezete minden tekintetben akadálymentes legyen. Szintén a társadalmi felelősségvállalás programjának keretein belül tavaly elindította az „Art for Cities" utazókiállítását is, mely a street arton keresztül nyújt betekintést azon városok életébe, ahol az ATENOR jelen van – januárban Budapesten állomásozott a Benoit Feron fotográfus képeit bemutató kiállítás.

  Az „Acting for the Future” az ATENOR aktuális környezetvédelmi projektje, melynek keretében 2020 fát ültet el 2020-ban mindazon 9 európai országban, ahol jelen van. Ez a kezdeményezés pragmatikus módon fejezi ki az ATENOR elkötelezettségét a városok és a fenntartható jövő iránt – ezáltal felveszi a harcot a klímaváltozás ellen, javítja a levegő minőséget és hozzájárul Európa őshonos erdeinek visszaállításához. Belgium, Lengyelország és Románia már elültette a saját 2020 fáját az év folyamán, és most már az ATENOR magyar csapata is büszkén mondhatja ezt.

  Az ATENOR a Pilisi Parkerdő Zrt-vel összefogva 2020 facsemetét ültetett el saját finanszírozásból a Budapest XII. kerületében található Budakeszi erdőben, a János-hegy nyugati oldalán. Tekintettel a terület védett jellegére, a termőhelynek megfelelő, őshonos elegyfafajok kerültek elültetésre, mint pl. juharok, hársak, vadkörte, vadalma, cseresznye, berkenyék, stb.

  „A Pilisi Parkerdő Zrt. célja és szakmai küldetése a klímaváltozás negatív hatásainak ellenálló, az emberek számára klímavédelmi funkciókat biztosító, magas ökológiai értékű erdők kialakítása és fenntartása” – mondta Rittling István, a Parkerdő Budapesti Erdészetének vezetője. „Mindez kiemelten érvényes a Fővárosban és környékén, és e célkitűzés elérése gyakran összefogást, partnerséget igényel. Ezért is volt öröm számunkra az ATENOR-ral való együttműködés.” – tette hozzá.

  „Az ATENOR célja a holnap városának megalkotása, amely sokkal ellenállóbb, hatékonyabb és élhetőbb. Figyelembe véve a jövő kihívásait, ezt csakis zöld és fenntartható módon érhetjük el és az erdők kulcsfontosságú szerepet játszanak ebben. A 2020 elültetett fa összesen 6 tonna széndioxidot köt meg évente, így az ATENOR hozzájárul egy fenntarthatóbb jövő építéséhez.” mondta Borbély Zoltán, az ATENOR Hungary Country Directora.

Ugrás az oldal tetejére