Hírek

 • Az ATENOR dél-budai fejlesztése, a BakerStreet első épülete jogerős építési engedélyt kapott

  09Április

  Az ATENOR dél-budai fejlesztése, a BakerStreet első épülete jogerős építési engedélyt kapott

  A brüsszeli tőzsdén jegyzett ATENOR második budai fejlesztése, a XI. kerületi BakerStreet I. fázisa jogerős építési engedélyt kapott.

  ​A Szerémi és Hengermalom út kereszteződésénél elhelyezkedő BakerStreet „A+” kategóriájú irodafejlesztésként valósul meg 17.000 m2-en, kiemelkedő minőségű és környezettudatos megoldásokkal, melynek átadására 2023 első negyedévében kerül sor.


  A Budapest legnagyobb irodaparkjait fejlesztő belga ATENOR 2019 júliusában vásárolta meg a Hengermalom út 18. szám alatti, 5.711 m2-es telket, melyen a korábban péküzemként funkcionáló épületegyüttes elbontása és a régészeti feltárások már megtörténtek, a kivitelezési munkálatok pedig a jogerős építési engedély birtokában rövidesen megkezdődnek. 2021 elején a szomszédos, 8.326 m2-es telek megvásárlásáról is megállapodást írt alá a fejlesztő, melyen a BakerStreet II. fázisaként egy szintén „A+” kategóriájú, 24.500 m2 bérelhető területű irodaház fog megvalósulni.


  A BakerStreet mindkét épülete a BREEAM „Excellent” zöld minősítés követelményeinek megfelelően kerül kivitelezésre, de a környezettudatosság mellett az akadálymentesség is fontos szerepet kap, melyet az Access4You „Gold” minősítés garantál, minden speciális igénnyel élő személyre gondolva. Az első fázis 8 emelettel, 4 szintes mélygarázzsal, teraszokkal, földszinti szolgáltatásokkal, belső, közösségi térként funkcionáló kerttel és sétáló övezettel teszi jobbá a munkavállalók és a környéken lakók életminőségét.


  A BakerStreet Dél-Budán helyezkedik el, amely a város egyik legkedveltebb része az egyetemekhez való közelsége, könnyű megközelíthetősége és hatalmas zöld területei miatt. A helyszín közel van az M1-es és M7-es autópályákhoz is. A dél-budai alpiac folyamatosan fejlődik és növekszik, amelyhez hozzájárult az új 4-es metróvonal, a kibővített villamos- és buszhálózat, valamint a környéken lévő szolgáltatások - bevásárlóközpontok, éttermek, kávézók, sport- és szabadidős létesítmények- széles köre is.


  A projekt csupán 300 méterre található az Újbuda Center Bevásárló Központtól és 600 méterre a Dunaparttól, továbbá könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval egyaránt. Köszönhetően a Rákóczi híd közelségének, a belváros és Pest déli kerületei is gyorsan és könnyedén elérhetők.


  A fejlesztés tökéletesen beleillik az ATENOR nemzetközi stratégiájába, melynek célja ikonikus és fenntartható projektek fejlesztése a rendkívüli nagyvárosokban, ahol jelen van – amely immár 10 európai országot takar.


  Az ATENOR magyarországi portfóliója jelenleg 326.000 m2, amely 4 irodaprojektet (Váci Greens, Aréna Business Campus, RoseVille és BakerStreet) és egy új lakóprojektet foglal magában (mely szintén a XI. kerületben található, a Tóváros területén).

  Az ATENOR a brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzett ingatlanfejlesztő vállalat. Célunk, hogy várostervezésünk és építészeti megközelítésünk által megfelelő megoldásokat nyújtsunk az új követelményekre, melyeket a városi és professzionális életben bekövetkezett fejlesztések eredményeztek. Ezen szemlélet alapján az ATENOR nagyobb kivitelezésű ingatlanprojektekbe fektet be, melyek nagyon szigorú követelményeknek felelnek meg mind helyszín, gazdasági hatékonyság és környezetvédelmi szempontból.

  Reuters ATE0.BR      -      Bloomberg: ATEB BB  Sajtókapcsolat:


  Püschl Nikolett

  Development & Leasing Manager

  Atenor Hungary Kft.

  Tel.: +36 30 814 3242

  puschl@atenor.eu


  Kovács Melinda

  Development & Leasing Manager

  Atenor Hungary Kft.

  Tel.: +36 20 915 6183

  kovacs@atenor.eu


  www.atenor.eu

  www.vacigreens.hu

  www.arenabusinesscampus.hu

  www.roseville.hu

Ugrás az oldal tetejére