Hírek

 • Az ATENOR magyarországi sikertörténete

  01Október

  Az ATENOR magyarországi sikertörténete

  Az ATENOR közel 100 éves múltú, a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzett vállalat, 30 éve aktív az ingatlanfejlesztő szektorban. Ez idő alatt számos kiemelkedő volumenű fejlesztést valósított meg Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Franciaországban, Portugáliában, Németországban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában és az Egyesült Királyságban.

  Az ATENOR portfóliója jelenleg 33 csúcsminőségű, modern bérelhető iroda-, továbbá lakossági és vegyes használatú projektből áll. Ez összesen 1.300.000 m2-nyi épített, illetve építés alatt álló területet jelent, ahol minden esetben kiemelkedő építészeti dizájnok mentén dolgozunk. Célunk nem csupán bérbe adható irodai terek és eladható otthonok létrehozása, hanem a városi látkép gazdagítása világszínvonalú, a városi szövetbe szervesen illeszkedő, fenntartható épületekkel.


  Az ATENOR a kezdetektől feladatának tekinti, hogy felelősséget vállaljon a környezetért, ezért kizárólag fenntartható épületeket hoz létre, melyek a BREEAM „Excellent” minősítésben részesülnek. 2007-ben az ATENOR Magyarországon elsőként jelent meg, mint zöld irodaépület fejlesztő és egyik legfontosabb missziójának tartja a fenntartható, élhetőbb városok kialakítását, amihez épületein keresztül a lokális szennyezettség minimalizásával, és a klímaváltozás elleni harcban hatékonynak bizonyuló technológiák felhasználásával is hozzájárul.


  Az ATENOR magyarországi fejlesztési portfóliója immár meghaladja a 350.000 m2-t, amely négy irodafejlesztési és egy lakóingatlan projektet foglal magában:


  A hat épületes Váci Greens az ATENOR első magyar fejlesztése és zászlóshajó projektje, valamint az egyik legnagyobb és legsikeresebb irodafejlesztés Magyarországon a maga 123.000 m2-nyi, „A+” kategóriás irodaterületével. Az irodapark elsőként nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítést 2011-ben, mellyel azóta összes épülete büszkélkedhet. Továbbá az ATENOR az első fejlesztő, aki 2019 nyarán bejelentette, hogy épületeit az Access4you által létrehozott speciális igénnyel élő személyekre szabott kritériumok szerint tervezi, így a Váci Greens két utolsó épülete (E és F) már ezek alapján lett megvalósítva. A Váci Greens 25.052 m2-es F épületét 2020 májusában, a 23.445 m2-es E épületet 2020 szeptemberében adták át, ezzel az elmúlt 8 év egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb budapesti megaprojektje lezárult. A két legújabb, E és F épület tavalyi átadása óta már 70-, illetve 76%-os bérbeadottságnak örvend, így az irodapark közel 100%-ban bérbeadásra került neves nemzetközi és hazai bérlők részére. A kiemelkedő bérbeadottsági rátán túl a fejlesztés összes épülete eladásra is került.


  A Váci Greens sikertörténetét követően az ATENOR 2018 tavaszán indította el Hungária körúti Aréna Business Campus 72.000 m2-es, „A+” kategóriás, környezettudatos megaprojektjét, mellyel tovább erősítette magyarországi jelenlétét és campus-specialista vezető pozícióját. A négy épületből álló irodapark minden épülete nagy, egybefüggő és hatékony irodaterületeket kínál majd, és egy, az épületek között elterülő óriási közösségi parkkal hoz megújulást a környék életében. A projekt első, A épülete 2020 májusában került átadásra, mely a Váci Greens épületeihez hasonlóan szintén BREEAM „Excellent” minősítéssel, valamint Access4You aranyfokozattal rendelkezik. A második, B épület 2022 harmadik negyedévében kerül átadásra.


  RoseVille egy prémium “A+” kategóriás irodaépület 15.000 m2 bérbeadható, exkluzív irodaterülettel Óbudán, a Rózsadomb szomszédságában. A zöld és akadálymentes minősítések elnyerését megcélzó fejlesztés elsődleges szempontja, hogy olyan emberközpontú és egyben modern munkahely jöjjön létre, amely szervesen illeszkedik a történelmi településképbe, és modern ékszerdobozként szolgálja az ideköltöző cégek igényeit, fejlődését. Átadására 2022 harmadik negyedévében kerül sor.


  BakerStreet – az ATENOR legújabb campus fejlesztése – „A+” kategóriás irodaprojekt két fázisban fog megvalósulni Dél-Buda szívében, környezettudatos megoldásokkal, magas minőségű anyagokkal és kiemelkedő színvonalú építészeti technológiával. A 16.500 m2-es I. fázis tervezett átadása 2023 első negyedévében várható, a 25.000 m2-es II. fázis tervezési szakasza pedig hamarosan befejeződik.


  LAKE11 Home&Park az ATENOR legújabb és egyik legimpozánsabb projektje, mellyel Magyarországon is belépett a lakóingatlanpiacra, 2021-ben indult. A környezettudatos és csúcsminőségű lakópark-beruházás Dél-Budán, a XI. kerületben, Budapest egyik legnépszerűbb lakóövezetében található, egy 8 hektáros zöld területen. A több fázisban megvalósuló fejlesztésben a ‘sorházak’, ‘tóházak’ és ‘parkházak’ mellett sétányokkal és sportolási lehetőséggel bővített parkok és más közösségi terek is kialakításra kerülnek. Összesen 950 zöldövezeti, minőségi otthon, köztük stúdió-, valamint több hálószobás -, penthouse- és duplex lakások várják leendő lakóikat. Négy neves építész irodával együttműködve, az ATENOR célja, hogy a LAKE11 megvalósításával az élhetőség egy új mértékadó léptékét tegye le a magyarországi újépítésű lakóingatlan piacon.  Sajtókapcsolat:


  Irodafejlesztések:

  Kovács Melinda                                                                               

  Development & Leasing Manager                                                 

  Atenor Hungary Kft.                                                                      

  Tel: +36 (1) 785 5208                                                                     

  kovacs@atenor.eu              


  Galambos Máté        

  Leasing Manager

  Atenor Hungary Kft.      

  Tel: +36 (1) 785 5208

  galambos@atenor.eu


  Lakófejlesztés:

  Szörcsök Gabriella

  Residential Sales Manager

  Atenor Hungary Kft.

  Tel: +36 (1) 785 5208

  szorcsok@atenor.eu


  www.atenor.eu

  www.vacigreens.hu

  www.arenabusinesscampus.hu

  www.roseville.hu

  www.lake11.hu

Ugrás az oldal tetejére