Hírek

 • Az ATENOR budai fejlesztése, a RoseVille jogerős építési engedéllyel gőzerővel halad előre

  07Szeptember

  Az ATENOR budai fejlesztése, a RoseVille jogerős építési engedéllyel gőzerővel halad előre

  Jogerős építési engedélyt kapott a Budapest legnagyobb irodaparkjait fejlesztő belga ATENOR legújabb, budai projektje, a III. kerületi Bécsi úton elhelyezkedő RoseVille. A brüsszeli tőzsdén jegyzett ingatlanfejlesztő tavaly tavasszal vásárolta meg a Bécsi út 68-84. szám alatti, 6.604 m2-es telket, amelyre a főváros egyik legexkluzívabb, “A+” kategóriás 15.000 m2 irodaházát valósítja meg. ​

  „Az ATENOR 2008 óta van jelen Budapest irodapiacán, és bátran állíthatom, hogy egyedülálló sikertörténetet ír, jelenleg 4 futó projektjével, közel 240.000 m2-es hazai portfólióval rendelkezik. Az ATENOR célja a bérlők flexibilis, személyre szabott, prémium színvonalon történő kiszolgálása, melyet a Rózsadomb szomszédságában elhelyezkedő RoseVille kiválóan támogat.” mondta Borbély Zoltán, az ATENOR Hungary Country Directora.

  A heteken belül sikeresen lezáródó régészeti feltárással párhuzamosan már javában zajlik a két mélygarázs szinttel rendelkező, földszint plusz 3 emeletes, prémium kategóriás RoseVille mélyépítése. A szerkezetépítési munkálatok rövidesen, még idén megkezdődnek, melyet követően az épület 2021 negyedik negyedévében kerül átadásra.

  Az A+ kategóriás irodaépület mintegy 15,000 négyzetméter bérbeadható irodaterülettel, két mélygarázs szinten, összesen 315 parkolóhellyel, a legmagasabb műszaki minőségben kerül megépítésre. A zöld tanúsítványok mellett kiemelt figyelmet kapott az Access4You összes követelményének maradéktalan teljesítése, amely egyedülálló a magyar piacon.  A BREEAM Excellent minősítés elnyerését megcélzó fejlesztés elsődleges szempontja, hogy olyan emberközpontú munkahelyek jöjjenek létre, melyek szervesen illeszkednek a történelmi településképbe, és mintegy modern ékszerdobozként szolgálják az ideköltöző cégek igényeit, terveit. 

  "Hatalmas büszkeség és egyben felelősségtudat, hogy ebben a gyönyörű és prominens városrészben építhetünk. Az épületeinket sok évtizedre tervezzük, és egyben hisszük, hogy a jövőt csak fenntartható és zöld technológiákkal lehet élhetővé tenni. Ez a projekt is tökéletes példája lesz a filozófiánknak" – mutat rá Borbély Zoltán.

  A RoseVille irodaházat az Artonic Design Építész Stúdió tervezte. A projekt közös kizárólagos bérbeadást a Cushman & Wakefield és az Eston International végzi.

  Szántó Tamara MRICS, a Cushman & Wakefield Partnere és budapesti irodabérbeadási vezetője az épület minősége mellett annak kiváló elhelyezkedését emelte ki: „A jelenlegi piaci környezetben, az irodafejlesztések tekintetében talán fontosabb a lokáció, mint bármikor korábban. Bár sok újonnan piacra kerülő, magas minőségben épülő irodaház verseng egymással, biztosak vagyunk benne, hogy ez a minden igényt kielégítő épület ezen az észak-budai helyszínen, a bérbeadótól megszokott rugalmas hozzáállással hamar megtalálja hosszú távú bérlőit.”

  Pál Tamás, az ESTON bérbeadási divíziójának vezetője hozzátette: "Nagyon örülünk a megbízásnak. Tudjuk, hogy az ATENOR nem köt kompromisszumokat a minőség terén, így mi is ennek fényében fogunk eljárni és képviselni a vállalat értékeit a leendő bérlők előtt."

  A lokáció az észak-budai alpiac egyik gyöngyszeme, város a városban. Sétatávolságban megtalálható minden olyan szolgáltatás amire szüksége lehet egy munkavállalónak: kiváló éttermek, bevásárlóközpont, posta, fitnesz terem, és természetesen ne felejtsük el a közeli Hármashatár-hegy páratlan sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket nyújtó magaslatait. Igazi kisvárosi hangulatot biztosít a környék, mégis elérhető távolságban van a belváros, köszönhetően a közeli busz, illetve kötöttpályás közlekedési csomópontoknak.

Ugrás az oldal tetejére